Hoe worden de pop-up kaarten van Popcards.nl gemaakt?

Hoe worden de pop-up kaarten van Popcards.nl gemaakt?

Popcards.nl op de markt

Sinds 2 jaar verkopen wij via onze website popcards.nl en persoonlijk op creatieve markten onze pop-up kaarten. De verkoop op deze markten doen wij met veel plezier, want dan genieten we direct van de vele verbaasde en lachende gezichten van de mensen die onze kaarten ontdekken. “Heeft u ze zelf gemaakt?” horen we dan wel 100x per dag. Ons antwoord is dan altijd: “Ze worden eerst op de computer ontworpen en dan met een laser uitgesneden.” Daarna vragen de mensen er verder niet naar, zo verbluft zijn ze over de uitvoering van de kaarten. We vinden het leuk je in deze blog wat meer over de productie van onze kaarten te vertellen. Want dan zie je met hoeveel liefde en aandacht onze kaarten worden gemaakt. Zo verkopen wij onze kaarten ook graag aan jou, met liefde en aandacht. We hopen dat je er blij door wordt en dat de ontvanger ervan ook blij verrast zal zijn.

Wat een verrassing! Heeft u ze zelf gemaakt?

Het begint met… Een idee voor een leuke pop-up kaart.

Die ideeën hebben wij vaak zelf, we praten er samen over, we tekenen wat, zoeken afbeeldingen op, en sturen tenslotte ons idee naar onze kaartenmakers in Vietnam.

Popcards.nl op de markt

…Een ontwerper, die heel goed driedimensionaal kan denken.

Onze ontwerper heeft veel ervaring met pop-up kaarten en maakt met een speciaal computer tekenprogramma een driedimensionale proef waarvan zij weet dat de pop-up uitvoering technisch haalbaar is. Deze proef kunnen wij aan laten passen en uiteindelijk goedkeuren.

Het "Rijks Museum"

… Een programmeur die de platte kartonnen delen construeert.

Van het driedimensionale model worden met de computer de verschillende uit te snijden platte kartonnen vormen geprogrammeerd.

Schermafbeelding 2019 04 26 om 14.55.21

… Een geavanceerde laser

Door een computergestuurde laser worden met uiterste precisie door een ragfijne laserstraal de platte kartonnen onderdelen per kleur uitgesneden. Zo fijn en gedetailleerd snijden is alleen mogelijk met een laser. Voor elke vorm wordt vaak een apart vel gekleurd karton gebruikt. Er worden haast geen kleuren gedrukt.

Schermafbeelding 2019 04 26 om 14.56.55

Dan wordt de pop-up met draad vastgenaaid aan de binnenzijde van de kaart, waarna de buitenzijde op de binnenzijde wordt geplakt.

De kaarten worden stuk voor stuk gecontroleerd en daarna samen met een envelop in een beschermend cellofaan hoesje geschoven. Klaar voor verzending naar Popcards.nl.

Klaar om iemand aangenaam te verrassen!

Veel plezier met onze pop-up kaarten!

popcards.nl, info@popcards.nl
Rosariumlaan 1, 3972 GE Driebergen. Tel. 06-10182033.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe ontwerpen en speciale aanbiedingen

Popcards.nl pop up kaart zeilschip driemaster verjaardagskaart
Schermafbeelding 2019 04 26 om 15.05.21
Popcards.nl Op de markt
0
Je winkelmand